top of page

Így legyen izmosabb a vállalkozásod!

A vállalkozásod sikeréhez és fenntarthatóságához elengedhetetlenek a következetes fejlesztések, amelyekkel megerősítheted azt. Az olyan dolgok, mint a pénzforgalom következetes nyomon követése, a közösségi média marketing célú felhasználása, valamint erősségeink felismerése és a segítségkérés a kevésbé fontos területeken segíthetnek abban, hogy a vállalkozás legnagyobb nyereséget kínáló területeinek javítására összpontosíts. Az elemek a személyes értékesítés, a reklám, az értékesítés ösztönzése, a direkt marketing és a reklámozás.

Az online jelenlét nem pontosan az, amire gondolsz, nagyon is létezhetsz online, de ez nem egyenlő a jelenléttel. A te jelenléted összetettebb, amely a te vállalkozásodnak teljes képét festi le. A növekedés olyan gyakorlatokkal érhető el, mint új telephelyek hozzáadása, ügyfélszerzésbe való befektetés vagy egy termékcsalád bővítése. A növekedési stratégiát a vállalati iparág és a célpiac befolyásolja.

A vállalkozás növekedésének alternatív módjai 2022-ben a következők:

1. Fizetett hirdetésekbe való befektetés.

2. A weboldal optimalizálása.

3. Virtuális rendezvények tartása vagy virtuális rendezvények szponzorálásában való részvétel.

4. Tartalommarketinggel gondolatvezetővé válás.

5. Magával ragadó videótartalmak készítése.

6. Kapcsolattartás az érdeklődőkkel e-mail marketing segítségével.

Néha jó ötlet kéznél tartani egy ellenőrző listát, hogy emlékeztesd magadat az alapvető lépésekre, amelyeket rendszeresen meg kell tenned. A fent említett tippek avagy tanácsok közelebb segíthetnek egy jobb sikerarányú üzlethez, viszont, ha maximalizálni szeretnéd a vállalkozásod teljesítményét, akkor olvass tovább.

1. A pénz nem minden – de itt pont igen

Kevés kisvállalkozásnak van pontos elképzelése a szervezeten belül zajló napi, heti és havi számokról és pénzügyi trendekről – na te ebben legyél kivétel! Ha nincsenek meg a pénzügyi ismereteid, fogadj fel egy könyvelőt, viszont igyekezz így is képben maradni.

2.


Ne legyél célok nélkül!

A számonkéréshez hasonlóan a célok kitűzése is elengedhetetlen része a vállalkozás sikerének, ne kövesd el azt a hibát, hogy sodródsz az árral! Használd a kitűzött célokat folyamatos tervezési eszközként, hogy biztosítsd a kisvállalkozásod előrehaladását. Például próbáld meg növelni a forgalmadat egy bizonyos mennyiséggel az üzleti weboldaladon vagy blogodon.

3. Használj nagy hatású marketinget!

Pénzt pazarolni hatástalan marketingre könnyű. Keress alacsony költségvetésű, nagy hatású marketing stratégiákat kisvállalkozásod fejlesztéséhez. Tesztelj egy-két új taktikát, és nézd meg, melyik teljesít a legjobban, mielőtt beillesztenéd őket a marketingmixedbe. Kísérletezz, kísérletezz, kísérletezz. A közösségi média kiváló, alacsony költségű és alacsony kockázatú módja annak, hogy a vállalkozásod nagyobb célközönséget tudjon elérni. A LinkedIn, a Facebook, a Twitter és az Instagram néhány jó eszköz a közösségépítésre és a figyelemfelhívásra.

4. Legyél trendi!

Egyetlen vállalkozás sem működik légüres térben, a tied sem fog. Így maradj naprakész a célközönséged közegében zajló trendekkel és kérdésekkel kapcsolatban. Még a felszínesen nem relevánsnak tűnő dolgok is hatással lehetnek a tevékenységedre, ezért vedd figyelembe az összes lehetőséget.

5. Motiváld a személyzetet!

A tehetséges és motivált munkatársak nagy javulást hozhatnak az üzletben. Ismerd meg, mi motiválja alka


lmazottaidat a magasabb szintű teljesítményre. Ennek része, hogy hajlandó legyél meghallgatni a személyzet minden tagjának hozzájárulását és meglátásait, függetlenül a beosztástól vagy a ranglétrán betöltött pozíciótól. A legjobb ötletek némelyike azoktól származik, akik a legközelebb állnak bizonyos problémákhoz.

6. Ismerd a határaidat!

A sikeres cégtulajdonosoknak világos elképzelésük van a korlátaikról. Ha például remekül értesz az értékesítéshez, de kevésbé vagy jártas a könyvelésben, akkor koncentrálj az értékesítésre, és bízz meg valaki mást a könyveléssel.

7. Tarts szünetet!

Egy kisvállalkozás vezetése kemény munka. Néha a legjobb módja annak, hogy fejleszd a vállalkozásodat, ha szabadságra mész. Ne becsüld alá a munkától való elszakadás potenciális értékét.


Szerző: Domokos Dominika/Valvi.hu

Forrás: https://www.kanakkupillai.com/learn/10-tips-to-make-your-business-stronger/

Kép keresési kulcsszavak: business, business man, employed, motivated5 views0 comments
bottom of page