top of page

Önéletrajzot írsz? Íme egy játék, amivel feldobhatod!

Napjainkban is folyamatos kérdés, hogy milyen a jó önéletrajz. Sokat írjunk-e magunkról, vagy csak a munkatapasztalatainkat, tanulmányainkat. Fiatalként a szüleidtől vagy ismerőseidtől kérdezed, ha idősebb vagy akkor magad írod már meg úgy, ahogy szeretnéd, de mindenkiben benne van a kérdés, hogy jó lesz-e ez így.

Egy biztos: szerepelnie kell legalább a legmagasabb iskolai végzettségednek, szakmádnak, ha van, illetve munkatapasztalatoknak. Kérdéses az is, hogy ha a kiszemelt álláshoz nincs tapasztalatunk, akkor mit írjunk. Mindent, amivel eddig foglalkoztál és egy pár sort magadról!

De most nem ezeket beszéljük meg, lássunk egy játékot, a bridzst, ami nem csak itthon, de külföldön is jól mutat a CV-ben!


Mi is az a bridzs?

Angol nevén bridge, az a régi francia kártyajáték, ami már a 30-as években is nagyon népszerű volt szerte a világon, párok és csapatok játsszák, rendkívül nehéz és világbajnokságot is tartanak belőle.

Ha felmerült a kérdés benned, hogy miért lehet egy francia kártyajáték az önéletrajzod meghatározó része, akkor figyelj! Ezt a fajta játékot, vagy sportot a legeszesebb emberek játsszák.


A bridzs tehát a legokosabb emberek játéka?

A bridzs az a szellemi sport, amely a legtöbb elme-képességet mozgatja meg egyszerre, és az ellenfél viselkedésének megfelelő elemzése, a csapatszellem, a csibészség és a kőkemény valószínűség-számítás elkerülhetetlen ahhoz, hogy eredményeket érhessünk el a játékban.


Pont ezek miatt a kihívások miatt csak a legnagyobb, vagy legszorgalmasabb elmék képesek igazán elsajátítani a tudást és nyerni a játékban, De nem kell senkinek sem félnie, ez a sport elég befektetett idővel és energiával megtanulható bárki számára.

Amennyiben jól szemügyre vetted, hogy mi a lényeg a bridzsben, rájöhettél, hogy miért is lehet ékköve jelentkezésednek. Minden tulajdonságot tartalmaz, amit egy munkáltató fontosnak tart a leendő alkalmazottjában.

Csapatszellem, elemzés, csibészség, valószínűség és remek elmejáték, ez maga a bridzs.


Bridzs a társadalomban!

Számos tanulmány bizonyítja azt, hogy a szellemi teljesítménynek, amit ez a játék igényel, nagy szerepe lehet a jövőben az oktatásban, illetve az öregkori szellemi leépülés megelőzésében, lassításában.


Ennek bizonyítéka, hogy a bridzs megtalálható a Debreceni Egyetem Atlétikai Klubjában, sőt külön van bridzs szakosztály, ahol meg lehet tanulni minden fortélyát a sportjátéknak, ami annak is köszönhető, hogy egy magyar innováció, a LoveBridge által tableteken tudunk játszani, ezzel közelebb hozva a lehetőséget az emberekhez, hogy megismerhessék a játékot, valamint kényelmesebbé és modernebbé tegyék számukra a játékfelületet.


Megéri megtanulnod csak az önéletrajzért?

Leginkább IT, K+F, MTA, valamint elemzéssel vagy pénzüggyel foglalkozó területeken számíthat ez igazán, de a szó legnagyobb értelmében mondhatjuk, hogy nem. Ne csak azért tanuld meg és játszd, mert jól mutat!


Önmagad fejlesztése érdekében javasolt inkább, hiszen szellemi képességben, teljesítményben és tudásban is nagymértékben tudsz vele fejlődni, emellett részese lehetsz egy nagyszerű közösségnek.


Gyebnár Levente Zoltán /HR KOPÓ


LoveBridge


Kép forrása: Card game Vectors, Photos and PSD files | Free Download (freepik.com) Képet szerkesztette: Gyebnár Levente Zoltán

11 views0 comments

Related Posts

See All
bottom of page