top of page

Új irányítási stratégiákban gondolkodnak a cégvezetők

A megváltozott kihívásokhoz igazodva új irányítási stratégiákban gondolkodnak a belföldi cégvezetők - közölte a SEED Executive School hétfőn az MTI-vel. A vállalati fejlesztőként működő üzleti iskola felmérése alapján ma már nincs olyan vállalat, amely ne kényszerülne a vezetői szemlélet változtatására a munkavégzés átalakulása miatt.

A koronavírus-járvány előtti keretrendszerek nem felelnek meg a szolgáltatás- és tudásalap-elvárásoknak, mert az alkalmazottak rugalmasabb feltételeket szeretnének, bár a szabályok még sokszor kialakulatlanok. A munka és a magánélet egyensúlya ma sokkal fontosabb, mint a járvány előtt volt, de a cégvezetők 81 százaléka a dolgozói kiégését, motiválatlanságát is éppúgy a legnagyobb kihívások között említette, mint az ellátási láncok akadozását vagy a szükséges munkaerő biztosítását - írták.


A közlemény szerint egyszerű válasznak tűnhet például a négynapos munkahét vagy az otthoni munka bevezetése, de a stratégiaváltás ennél többet kell jelentsen. A cég válságállósága múlhat azon, hogy meg tudja-e őrizni a termelékenységét akkor is, ha közben ügyel az alkalmazottak mentális egészségére, képes alkalmazkodni a folyamatosan változó feltételekhez, ki tudja használni az új lehetőségeket. Újra kell definiálni a csapat fogalmát, és nem elég csupán a béreket emelni, a kényelmi juttatásoknak is lehet jótékony hatásuk - tették hozzá.


A cégvezetők szerepét is át kell értékelni, mert minden eddiginél szükségesebb lesz, hogy oldják a feszültséget maguk körül, házon belül nyugodt légkört teremtsenek. Új elvárásként említették a felmérésben a digitalizációs és fenntarthatósági kezdeményezések iránti nyitottságot is.

A SEED Executive School felmérésében 40 belföldi vállalat több mint száz vezetője vett részt - közölték.


MTI, 2022.02.12.


9 views0 comments
bottom of page