top of page

A külső megfog…

Nemcsak az emberek, de a márkák életében is igen fontos a megjelenés, a „szerelem első látásra” pillanata, ami itt is kulcsfontosságú tényező és a siker egyik legfőbb titka. Pontosan ezért bemutatunk pár egyszerű fogást, amivel a közösségi médiában való értékesítést elegánssá, felismerhetővé és látványossá tehetjük.

A látvány mögötti tartalomnak kifogástalannak kell lennie ahhoz, hogy az első alkalmas vásárlók kapásból törzsvásárlók legyenek. Az ember azt nézi, ami jól esik a szemének, és ott vásárol, ahol jól érzi magát!


Barátunk a tervező

A legtöbb vállalkozónak nem hogy nem ismeretlen, de egyenesen kebelbarátja a Canva, ami egy könnyen kezelhető grafikai tervező. Bár a platform népszerű, talán nem mindenkinek egyértelmű egy-egy újabb kulcsszó. Ingyenes verzióban igen kedvelt a „modern shapes” kulcsszó, amely bohém, kissé játékos elemeket gyűjt össze, színüket pedig a színpaletta, vagy megadott színkód alapján lehet variálni. A “midcentury basic” retró hangulatot idéz, feszesebb és geometrikusabb ikonokat kínál. A „modern label” olyan formákkal dolgozik, amelyek használatával egy adott arculatnak progresszív, korszerű megjelenést tud tükrözni.


A komolyabb lehetőségek prémium tagság esetén érhetőek el. Az első ilyen kulcsszó a BADeGZOX6Sc, ami a sordíszítést segíti; egyszerűbb, de letisztult növényi mintákat vagy akár az egész hátteret befogó mintát nyújt. A második a BABA8P7nMpE, ami színes és fehér, vonalas és kitöltött grafikai mintákat gyűjt össze szám, betű vagy utazás és zene témájában. A harmadik befutó a BAD63x8KTpk, ahol számtalan körcentrikus vagy levélmintázat közül válogathat a tervező. Emellett nemcsak vonalas grafikák, hanem kiszínezett, kitöltött minták is elérhetőek kötött színben.


Más már használja

De, hogy ne csak a díszítő jellegű grafikai elemek kerüljenek szóba, térjünk át azokra a titkos fontokra, betűtípusokra, amikkel egy vállalkozás jól felépített arculattal ki tud teljesedni. Ilyen például a 3D balloon numbers-t, amit gyakran használnak youtuberek vagy akár influenszerek, miután elérték a kívánt követőszámot. A Color paint alphabet-et leginkább dekorációval vagy gyerekjátékokkal foglalkozó vállalkozásoknak javasoljuk. A Gold balloon letter egyszerű, mégis figyelemfelhívó megjelenésével egy-egy bejegyzést elegánsan kiemelhet a többi közül. A Watercolor alphabet design tavaszias hangulatú, könnyen kivehető és egyszerű megjelenésnél lehet aduász, egyaránt alkalmazhatják ruha-, ékszer- vagy akár táskamárkák hirdetéshez.


Öltöztet

Egy jól kiválasztott betűtípus olyan, mint egy alkalomhoz illő öltöny vagy blézer - öltöztet. A texturált elemek ilyenkor kiegészítői egy arculat megjelenésének, amik sokkal befogadhatóbbá teszik a látványt, mint egy bross vagy egy öv az estélyi ruhán. A Canvában a következő keresőszavakkal lehet rákeresni: Gold foil textures, Rose gold textures, Marble textures, Pink marble textures, Glitter textures, Textures, Metallic.


Domokos Dominika /ValVi.hu


Forrás:

lashondabrown.com

hotdigitalmedia.com

Design with Canva


A kép forrása: freepik.com

11 views0 comments
bottom of page