top of page

A legjobb ingyenes time management eszközök

Ha bölcsen osztod be az idődet, könnyebben koncentrálhatsz a fontos dolgokra és határidő előtt végezhetsz a feladataiddal. Az alábbiakban olyan ingyenes megoldásokat mutatunk be, amelyek segíthetnek ebben.

1. actiTIME

Az actiTIME egy online időbeosztó eszköz szerteágazó projektszervező funkciókkal. Hatékony munkatervezéssel és részletes adatelemzéssel segít abban, hogy jól szervezd az idődet. Használhatod arra, hogy feladatokat ossz ki az alkalmazottak között, manuálisan vagy automatikusan naplózd a munkaórákat és utána többféle jelentést készíts a teljesítmények értékelésére és a hatékonyság növelésére. Maximum három fős csapat esetén az alapverzió ingyenes. Nagyobb létszám esetén a 30 napos ingyenes próbaverzió után az előfizetési díj 5 dollár/felhasználó/hónap.


2. RescueTime

A RescueTime egy népszerű produktivitás-követő szoftver. Ahhoz, hogy növelni tudd a hatékonyságod, látnod kell, hogy mivel töltöd a legtöbb időt. A RescueTime elemzései ezt pontosan megmutatják neked. Különböző riasztásokat és értesítéseket is létrehozhatsz. A RescueTime egy egyedi jellemzője, hogy offline eseményeket is lekövethetsz, mint például a telefonhívások vagy a találkozók.


3. Evernote

Ha érezted már úgy, hogy a szervezetlenséged sok idődbe kerül, nem vagy egyedül. Az Evernote segít, hogy visszavedd az irányítást az időd felett azzal, hogy jegyzeteket írhatsz és rendezhetsz össze egy helyen. Teendőlistákat és feladatokat is készíthetsz az appon belül.

Ha kutatásod részeként szeretnél elmenteni egy cikket egy weboldalról, a webvágó funkcióval elmentheted egy jegyzet részeként. Ráadásul keresni is tudsz a jegyzeteid között.


4. Remember the Milk

Folytonos emlékeztetőkre van szükséged arról, hogy mit és mikor kell csinálnod? Olykor mindannyiunknak jól jön egy kis segítség, így jön a képbe a „Remember the Milk” („Ne felejtsd el a tejet!”). E-mailen és más módokon is kaphatsz emlékeztetőket. Az appot összekapcsolhatod a Gmaillel, az Outlookkal és a Google-lel is. Így szinkronizálhatod a naptáraidat, megbeszéléseidet, hogy többé ne maradj le semmiről.


5. Todoist

A Todoist-et arra tervezték, hogy segítsen feladatokat kiosztani és teljesíteni. Különböző címkéket és határidőket adhatsz a projekteknek, hogy mindent pontosan követni tudj. A „karma” pontok gyűjtése segít, hogy motivált maradj arra, hogy időben elvégezd a feladataidat. A Todoist a telefonodról és a számítógépedről egyaránt elérhető.


6. Clockify

Gondolj úgy a Clockify-ra, mint egy egyéni megoldásra ahhoz, hogy nyomon tudd követni a feladatokat a saját és a csapatod életében is. A beszámolók a pontos projektstátusz alapján keletkeznek minden alkalmazottnál és nálad is. Továbbá csoportosíthatod az embereket, akik közös projekten dolgoznak, munkaidő alapján kalkulálhatod a költségeket és több munkafelületet is létrehozhatsz.


7. Toggl

A Toggl minőségi, felhasználóbarát eszközöket kínál munkatervezésre és az idő nyomon követésére. Nagyszerű megoldás lehet, ha projektszervezéssel és a munkafolyamatok felügyeletével kell foglalkoznod. Ha olyan eszközt keresel, ami támogatja az automatikus időkövetést és szinkronizálni lehet más népszerű appokkal, a Toggl Track hasznodra válhat.

A Toggle Plan ingyenes verziója egyéni felhasználóknak érhető el személyes feladatok kezelésére. A Toggl Track maximum 5 fős csoportok számára ingyenes.


8. Paymo

Mondják, hogy „az idő pénz”, a Paymo pedig segít számon tartani ezt a két fontos erőforrást. Egy multifunkcionális szoftvermegoldás online időkimutatással, tájékoztató riportokkal, Gantt-diagramokkal, csoportos együttműködéses lehetőségekkel. Minden benne van ahhoz, hogy az üzleted minden területén növeld a hatékonyságot. Az ingyenes verziót maximum tíz ember használhatja. Ha nagyobb a csapatod, 9,95 dollár/felhasználó/hónap az előfizetési díj.


9. Monday.com

A Monday.com egy minden-az-egyben produktivitási eszköz. Követheted a feladatokkal töltött időt, teendőlistát készíthetsz vagy akár valós időben figyelheted a projektjeid állapotát. Ráadásul olyan időmérő funkcióval is rendelkezik, ahol manuálisan is be tudod írni az időt és ki-be tudod kapcsolni az időzítőt. A Monday.com könnyen integrálható más szoftverekkel, így kiváló alkalmazás olyan csapatoknak, akik más szoftvereket is használnak, de szeretnének egy közös kiindulópontot. Az ingyenes verzió egyéni felhasználóknak érhető el. Egy csapat részeként 8 dollár/tag/hó árról indul az előfizetési díj.


Toperczer Anita /HR KOPÓ


Forrás: actitime.com

A kép forrása: freepik.com

18 views0 comments
bottom of page