A legnagyobb IKEA-kiskereskedő forgalma 5,6 százalékkal nőtt

A legnagyobb IKEA-kiskereskedő, az Ingka Csoport 39,5 milliárd eurós kiskereskedelmi forgalommal zárta a 2021. szeptember 1-jétől 2022. augusztus 31-ig tartó üzleti évet, ami 5,6 százalékkal több az előző pénzügyi évben elért eredménynél - tájékoztatta a vállalat csütörtökön az MTI-t.

Az Ingka Csoport adja az IKEA globális kiskereskedelmi forgalmának 90 százalékát. A közleményben kiemelték: az eredményt ukrajnai háború, az ellátási lánc zavarai és a koronavírus-világjárvány miatti kihívások ellenére sikerült elérni.


Az IKEA Magyarország 2023. januárjában teszi közzé a 2022-es üzleti év részletes, auditált pénzügyi eredményét. A közleményben jelezték, hogy Magyarországon a gazdasági évet a globálisnál is jobb eredményekkel zárhatták. Várhatóan 19 százalékos növekedésről számolnak be, az online értékesítésben pedig 34 százalékos emelkedésről, mivel megközelítőleg minden ötödik vásárló az online rendelést választotta.


Emellett az előző évhez képest 1 millióval több látogató érkezett a lakberendezési lánc magyarországi áruházaiba. Az IKEA magyarországi kiskereskedelmi forgalma a vállalat 2021-es pénzügyi évében csaknem 12 százalékkal, 109 milliárd forintra nőtt az előző évihez képest.


Ismertették azt is, hogy az Inter IKEA Systems B.V. - az IKEA koncepció tulajdonosa és az IKEA franchise átadója - bejelentése szerint az IKEA teljes kiskereskedelmi forgalma 44,6 milliárd eurót ért el, az egy évvel korábbi csaknem 42 milliárd euró után.


MTI


A kép forrása: ikea.com
5 views0 comments