A MagNet bank ügyfeleinek a befektetéseit az SPB kezeli

Befektetési tanácsadási és portfóliókezelési szolgáltatásokat nyújt a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. (MagNet) ügyfeleinek az SPB Befektetési Zrt. (SPB); a cégek megosztják a közös ügyfeleken elért bevételeket - tájékoztatták a társaságok az MTI-t.

A közlemény szerint az együttműködés célja, hogy a befektetési társaság globális struktúráján keresztül a bank ügyfelei biztonságosan tudjanak befektetni a világ legjelentősebb pénz- és tőkepiacain. Az SPB a MagNet ügyfelei számára ESG-fókuszú - vagyis a környezeti, társadalmi, vállalatirányítási és közösségi célokat kiemelten szem előtt tartó - portfóliókat fog összeállítani.


A közösségi és zöld bank jelenleg nem rendelkezik befektetés-szolgáltatási üzletággal, ezért van szüksége partnerre; a befektetési cég nem kizárólag az ESG-területet kezeli az együttműködés keretében, hanem a teljes befektetésit - jelezték.


A befektetési tanácsadással az SPB a MagNet Banknál legalább 10 millió forint megtakarítással rendelkező jelenlegi és potenciális ügyfeleit célozza meg - írták.


Az együttműködés eredményeképpen a jövő év végéig 500-600 új ügyféllel bővülhet az SPB ügyfélköre, és 2023 végére az együttműködés keretében kezelt állomány meghaladhatja majd a 10 milliárd forintot. (Az SPB összesen 2200 ügyfélszámlát kezelt tavaly az év végén, szemben az előző évi 2100-al.)


Az SPB prémium- és privátbanki üzletágai együttesen 88,5 milliárd forintnyi vagyont kezeltek 2021 végén, szemben a 2020 végi 76,3 milliárdos állománnyal. A MagNet Bank 2020 év végi mérlegfőösszege meghaladta a 250 milliárd forintot. 2022-ben a pénzintézet felvásárolta a Sopron Bankot, amelynek magába olvasztását követően közel megduplázta piaci részesedését a magyar bankpiacon - közölték a cégek.


MTI


A kép forrása: freepik.com
4 views0 comments