top of page

Az Erste Bank Hungary megvásárolhatja a Commerzbank magyarországi leányvállalatát

Az Erste Bank megkapta a hatósági engedélyeket a Commerzbank magyarországi leányvállalatának megvásárlásához. Már zajlanak az előkészületek és a tranzakció várhatóan 2022 második felében lezárul - jelentette be pénteki közleményében az Erste.

A Commerzbank magyarországi leányvállalatának integrálásával az Erste tovább bővíti vállalati üzletágát. A tranzakció zárását követően a Commerzbank ügyfelei is hozzáférhetnek az Erste Bank széles körű szolgáltatási kínálatához - hangoztatta az Erste Bank Hungary.


A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel. A Commerzbank AG majdnem harminc éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, amely a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtet irodát. A bank Magyarországon a vállalathitelezési, a kereskedelemfinanszírozási és a deviza üzletág területén rendelkezik erős piaci jelenléttel - ismertették.


Az akvizíció lezárását követően az Erste Bank Hungary a saját szervezetébe integrálja a Commerzbank Zrt.-t. A vállalati ügyfélszámlák átadása várhatóan 2022 második felében megtörténik, az ügyfelek kiszolgálása a megszokott rendben zajlik - hangsúlyozta a közlemény.


Az Erste Bank részesedése az akvizíciót követően 10 százalék fölé emelkedik a vállalati hitelpiacon. Az Erste Bank vállalati üzletágának évi 20 százalékot meghaladó növekedési üteme magasan az átlag feletti, ennek köszönhetően a kilencedik helyről a piac hatodik legnagyobb szereplőjévé lépett elő - írták a közleményben.


MTI


A kép forrása: freepik.com


3 views0 comments
bottom of page