top of page

Borok bűntudatmentesen

Updated: Oct 24, 2022

Korábban itt írtunk Ian Somerholder és Paul Wesley, a Vámpírnaplók című sorozat főszereplőinek közös vállalkozásáról, a Brother’s Bond Bourbon-ről. Míg a két színész az erősebb italok szerelmeseként saját whisky márkát indított, addig a sorozat harmadik, női főszereplője, Nina Dobrev a borkultúra elhivatottjaként ugyanebben az évben, 2020-ban megalapította a Fresh Vine Wine bormárkát.


Nina Dobrev és Julianne Hough (táncos, koreográfus, a Dancing with the Stars versenyzője) barátsága több éves múltra tekinthet vissza. 2020-ban pedig ezt az egyébként is szoros köteléket helyezték új alapokra, mikor üzlettársakként elindították a Fresh Vine Wine-t. Mindketten elkötelezettek az aktív, egészségtudatos életmód mellett, amiben egyaránt fontos szerepet kap a fitnesz és a szórakozás. Így termékeiket is azoknak szánják, akik egy-egy kikapcsolódást nyújtó este alkalmával is szeretnének hűek maradni ezen értékeikhez.


„Kelet-európai vagyok, így elfogadott volt a családban, mikor tinédzserként már megkóstoltam a különböző borokat”, nyilatkozta a bulgáriai származású, de Kanadában felnőtt Dobrev az amerikai Wine Spectator online magazinnak. „Korán elkezdett kialakulni az ízlésem, de igazán akkor kezdtünk el többet tanulni a borokról, a készítési folyamatokról és az ezzel járó örömökről, mikor Julianne-nel elkezdtük a vállalkozást.”


"Van valami szélsőségesen felvidító a művészetben, annak létrehozásában, és a borkészítésről is ugyanígy gondolkodom," mondta Hough. "Csak ennek nem tudtuk a „hogyan”-ját, ezért Nina és én úgy döntöttünk, hogy összefogunk Jamey Whetstone borkészítővel és megalkottuk a Fresh Vine csapatát."


A Fresh Vine Wine kínálatában olyan merész, friss és krémes borok gyűjteményét találhatjuk, amik erősen kötődnek az aktív életmódokhoz. A borokat a napos Kaliforniában, Napa megyében gyártják és palackozzák, és kevesebb kalóriát, szénhidrátot és cukrot tartalmaznak, mint a hasonló minőségű és árkategóriájú vezető amerikai bormárkák. Csakúgy, mint a legtöbb bor, ezek az italok is gluténmentesek és vegán-barátok, ám Dobrevnek és Hough-nak is fontos volt, hogy ezt független szakértőkkel is igazolják. Az eredmények pedig mindenki számára megtekinthetők a Fresh Vine Wine honlapjának „FAQ”-szekciójában.


A kézzel válogatott szőlőszemek Kalifornia legjobb bortermelő területeiről származnak. A borok hagyományos borkészítő eljárásokkal készülnek, a domboktól a pincéig, a fermentálás során minimális közbenjárással. A kínálatban jelenleg egy Cabernet Sauvignon, egy Pinot Noir, egy Chardonnay, egy Rozé és egy limitált Napa Cabernet szerepel, és az idei évre terveznek bevezetni egy Pinot Girgio-t is. A márka jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban, és egyes üzletekben Puerto Rico-ban, a Dominikai Köztársaságban és Ausztráliában vásárolható meg.


Toperczer Anita /ValVi


Források:

https://www.freshvinewine.com/

https://www.winespectator.com/articles/vino-diaries-nina-dobrev-and-julianne-hough-launch-fresh-vine-wine

Kép: https://fonwall.ru/en/wallpaper/nina-dobrev-actress-women.html


20 views0 comments
bottom of page