top of page

Legyél egy kattintásra a valódi élménytől!

Málovics Bianka, a Reserweddings egyik társalapítója, úgy döntött, adni szeretne a világnak, ki szeretne lépni az alkalmazotti tornasorból és valami újat alkotni. Nem csak egy kibúvó...

Minden következmény előfutára egy olyan impulzus sorozat, ami meghatározó, ilyen lehet az is, hogy Bianka életét 10 éve tölti ki a fotózás szenvedélye, ebből 7 évet saját célra fordított, amatőr szinten. Talán pont két sikeres kattintás és egy lencsevégre kapott őszinte mosoly közt ébredt fel benne a felismerés, hogy neki ez több, mint hétvégi hobbi vagy kibúvó a házimunka alól.

Nem volt mindegy...

Ahogy képbe került az egyetemi szakválasztás, kérdés sem fért hozzá: fotós szeretne lenni, a rohanó világ dublőre, aki nyakon csípi a pillanatot. Az egyetem elvégzése után olyan szakmai tudásra, tapasztalatra és stílusirányra tett szert, amelynek köszönhetően pedig ma már profi szinten foglalkozik a fotózással, ami mellé kiegészítőjelleggel társul a videózás.


Mi tarthatná vissza?

Az egyetemi feladatokban kibontakozott a kreativitása, a harmadik évben már körvonalazódott előtte, mit is akar, ha majd kezében lesz a nagybetűs papír - igen, ő fotós, egy kreatív szakember. Így nem meglepő, erősen érlelődött a fiatal lányban a gondolat, hogy a vállalkozás lenne számára az ideális munkavállalási forma. Az ismeretlen területen túl mi tarthatta volna vissza igazán? A szabad élet lehetősége?! Hogy a szenvedélye lehetne a hivatása?!


Kattanásig feszülve

Aztán jött a hidegzuhany, a járvány időszak keresztülhúzta a fiatal vállalkozónő terveit, ennek okán pedig kénytelen volt ideiglenesen más csapásirányban elindulni. Viszont - ahogy a nagyemberek mondják -, nincsenek véletlenek és minden okkal történik. Pont ezért sem torpant meg a váratlanul kialakult helyzet előtt, mert így, más kompetenciában is kipróbálva magát megbizonyosodott arról, hogy valóban ez az ő útja. Pár hónap eltelte után tudatosult benne, hogy ez kell neki - örömszerzés az embereknek.


Most jön csak a neheze...

Bianka, aki fotós szemmel látja a világot - így számára minden mosoly szép, minden szempár igéző és minden szín beszédes -, úgy gondolja, hogyha az ember jó helyen keres, akkor bármit le tud követni, ha pedig adott egy jó ötlet, amihez egy szívből jövő szenvedély társul, mi kellen még egy sikeres márkához? Könyvelő, az biztos, hogy kell, sok minden más mellett, de ez mindennek az alapja, s mivel ez "kéznél van" a családban, ezért édesanyja pártfogásában minden vállalkozással kapcsolatos tennivalót helyén tudnak kezelni. Édesanyja szakmai naprakészsége mellett úgy véli, hogy a vállalkozásépítés egy fokkal könnyebb lehet, de csak egy fokkal, a neheze még így is ott lebeg a feje felett.


Legyen mindenkié

A sok kérdeznivaló mellett, ha épp arról kérdeztük a fiatal Nőt, hogy hogyan látja magát 3-5 év múlva, akkor legvadabb - de reméli, valóra váló - álmában egy sikeres vállalkozás tulajdonosa lesz, ahol nem csak szolgáltatást nyújtanak, hanem élményt is családnak, barátoknak és az "én"-nek egyaránt. Azok közé a szabad emberek közé akar tartozni, akik képesek voltak önerőből egy olyan kis birodalmat kiépíteni, ahol a maguk urai tudnak lenni, és jót cselekednek. Bianka segít meglátni a szépet mindenben.


Ahogy ő mondta: "(...), hiszem, hogy ez a legszebb hivatás a világon".


Lencsevégről

Az utóbbi két-három évben arra lehettünk figyelmesek, hogy egyre több ember kezd vállalkozni, ami nem baj és nem feltétlen egy újkeletű "divat". Egyszerűen az emberek mernek változtatni, lépni és nem félnek kezükbe venni a kontrollt. Bianka - aki szintén most fog igazán a vállalkozók színterére lépni - minden olyan embernek javasolja a saját vállalkozást, akiben ott van az érzés, hogy többre hivatott, aki valamit adni akar a világnak, és nem bír és nem is akar egy mókuskerékben élni. Ő is pont ezért szeretne vállalkozó lenni, mert olyasvalamit szeretne képviselni, amit sok munkáltató nem tart szem előtt, mégpedig azt, hogy szabad kezet és szabadságot adjon az alkalmazottainak, akik voltaképp ő érte vannak.


Domokos Dominika /VaiVi


41 views0 comments
bottom of page