Négynapos munkahét: tényleg megéri?

Számos helyen hallhattuk a „négynapos munkahét” kifejezést. De mit is jelent ez pontosan? Ahogy a nevéből is adódik, az alkalmazott az adott héten négy napot dolgozik, a hagyományos öt nap helyett. Ezzel lerövidítve a ledolgozott órák és napok számát. A négynapos munkahét módszere a COVID-19 előtt is létezett már, de a járvány kitörésével vált népszerűbbé.

Megnövekedett produktivitás

Azoknál a cégeknél, ahol négynapos munkahétre álltak át, a produktivitás megemelkedett és a munkatársak motiváltabbakká váltak. Az idejüket jobban be tudták osztani, a holtidő pedig minimálisra csökkent. Emellett a három napos hétvégének hála a munkatársak jóval kipihentebbek lettek, motivációjuk a munka iránt javult. Egy egyetemi kutatás kimutatta, hogy a túlórák kevésbé produktívak, mint az átlagos munkaórák. A négynapos munkahéttel a produktivitás megemelkedése mellett a munkahelyi stressz mértéke is lecsökken.


Csökkenti a céges kiadásokat

Azoknál a vállalatoknál, ahol a fent említett módszert alkalmazzák, a céges kiadások csökkenése figyelhető meg. Ide tartoznak például a rezsiköltségek, az irodai felszerelések költségei, a beutazási juttatások költségei.


Kisebb ökológiai lábnyom

A rövidebb munkanappal rendelkező országokban megfigyelhető, hogy jóval kisebb a szén-dioxid kibocsátása. A 4 napos munkahét során a munkavállaló hetente kevesebbszer jár be munkába, ezzel csökkentheti a károsanyag-kibocsátását is. Számítások szerint a négynapos modellre való áttérés 2025-ig csak az Egyesült Királyság esetében 127 millió tonna szén-dioxiddal csökkentheti az ország ökológiai lábnyomát. Ez a mennyiség 27 millió autó kibocsátásának felel meg.


Kevesebb az elvesztegetett óra

Átlagosan 2 órát vesztegetünk el a munkahelyen egy nyolcórás műszakban. Legjobban az internetezés és a munkahelyi beszélgetés pazarolja a dolgozók idejét. A négynapos munkahétre való átálláskor a dolgozónak kevesebb ideje lesz, így időpazarlás helyett jobban fog a feladatára koncentrálni.


Javuló közérzet és munka-magánéleti egyensúly kialakítása

A munkavállalók számára az egyik legfontosabb tényező a testi és mentális egészség fenntartása. A vállalatoknak érdemes a dolgozóik jóllétét fenntartani, ugyanis a boldog munkavállaló produktívabb és elkötelezettebb a cég iránt.


A négynapos munkahét a kiegyensúlyozott élet kialakítását is elősegíti. Azok az emberek, akik csak négy napig dolgoznak, több időt tudnak a magánéletükre fordítani. Több időt tudnak eltölteni a szeretteikkel, családjukkal, barátaikkal, vagy többet tudnak a hobbijukkal foglalkozni. Elintézhetik a sürgős feladataikat, orvosi vagy más időpontokat foglalhatnak anélkül, hogy szabadságot kelljen kivenniük.


Hatékonyabb munkaerő-toborzás és megtartás

A 4 napos munkahét a dolgozók számára kecsegtetőbb. Kisebb valószínűséggel lesznek stresszesek, vagy vesznek ki egy-két napos szabadságokat. Több idejük van pihenni, így kipihentebben jönnek vissza dolgozni. Egy munkavállalónak a rugalmas munkaidő, a testi és lelki jóllét és a munka-magánélet egyensúlya fontos tényező a munkahely kiválasztása során. Ezért jobban preferálja azokat a munkahelyeket, amelyek képesek a fent említett tényezőket megvalósítani.


Csóti Patrícia /ValVi.hu

Forrás:

444.hu

forbes.hu

velocityglobal.com

changerecruitmentgroup.com

getclockwise.com

calendar.com

asana.com


A kép forrása: freepik.com


35 views0 comments