top of page

Online tanfolyamok a cégek életében

A járvány előtt is folyamatos fejlődést figyelhettünk meg a digitális oktatás területén. A koronavírus okozta járvány további erősödést követelt meg ezen a területen a cégektől is.


A felismerés a cégek részéről is megtörtént


Nem csak az oktatási intézmények, hanem egyre több cég is felismerte a lehetőséget, hogy a munkatársak online képzése költséghatékony megoldás, ezenkívül erősíti a cég stabilitását. Az online térben történő fejlődési lehetőség a leállások idején sokaknak segített az ingerszegény időszakban és számtalan előnyét tapasztalhatták meg az online tanfolyamoknak.


Egy vírus okozta kialakult helyzetben nem elhanyagolható szempont, hogy nem helyhez kötötten kell elvégezni egy képzést.

Mérhetővé válnak a képzési folyamatok, sokkal egyszerűbbé válik az adminisztráció, könnyebben lehet ismételni a leadott anyagot.


Az online tanfolyamok legfontosabb jellemzői:

  • Rugalmas órarend

  • Kényelmes “helyszín” (bárhonnan be lehet csatlakozni az online képzésre)

  • Letölthető tanórák, tananyagok

  • Személyes integritás megőrzése (akár név nélküli részvételi lehetőség)

Kijelenthetjük, hogy a gazdasági változásokat leghatékonyabban a munkavállalók átképzésével lehet javítani.

A távoktatás képes nagyon gyors tempóban reagálni a munkaerő-piaci változásokra, mivel egy online képzés megszervezése gyorsabb és költséghatékonyabb.


Versenyképes cégek, képzett alkalmazottak

Tudjuk, hogy a cégek sokat tesznek azért, hogy a legjobb embereiket megtartsák.

Az elmúlt években pozitív irányba változott az alkalmazottak karrierjének fejlesztéséhez való hozzáállás. Ez a megállapítás szintén igaz a vállalati oktatás minőségének átalakulására. Az üzleti élet sikerét tekintve, a cégek számára a munkatársak fejlesztése egyre inkább előtérbe kerül.


Az eredményes tanulási módszer elsősorban akkor jöhet létre, ha az önfejlesztés lehetősége folyamatosan elérhető a dolgozók számára. A versenytársak leelőzése érdekében szükség van az alkalmazottak képzésére, és érdemes támogatni őket a folyamatos karrierpálya építésben.


Napjainkban rengeteg érdekes és hasznos képzés áll a rendelkezésünkre, érdemes kihasználnunk az online tér adta rugalmas lehetőségeket.


Sajnos a járvány végét még nem láthatjuk, jelenleg a negyedik hullámra készülünk. Jelen esetben a legbiztonságosabb, ha mindenki az online térben végzi az önképzést.

Számíthatunk arra, hogy a jövőben a legtöbb képzést indító cég igyekszik kedvező online képzési formával és ajánlatokkal magához csábítani a tanulni vágyókat. A magyarok többsége készül arra, hogy a tanfolyamok többsége újra digitálisan fognak történni.

Nem tudhatjuk, hogy a jövőben mikor válik hasznunkra az elvégzett képzés. Kortól függetlenül kijelenthetjük, hogy tanulni sosem késő.


Bauer Barbara /HR KOPÓ


A nyitókép forrása: Technology photo created by freepik - www.freepik.com

9 views0 comments
bottom of page